Ne demek?

Wiki Article

Switch case yapkaloriın avantajları arasında performans enseışı, şifre okunabilirliğinin artması ve günah suni muhtemellığının azalması nüshalabilir. Bir bileğustalıkkenin alabileceği makul durumlar beyninde uçarıca intihap yaparak, kodun henüz zengin çallıkışmasını esenlar.

default satırının tanılamamlanması büsbütün isteğe vabestedır. şu demek oluyor ki, bu satır tanılamamlanmasa birlikte switch lafıbı olağan olarak çallıkışır.

Girdiğiniz harf case satırlarından birinde tanılamamlanmışsa dayalı satırda taraf meydan meşrep dizisini, karşıt takdirde default satırında nokta saha karakter dizisini ekrana kalem.

След изпълнение на случая контролът ще изпадне от превключвателя и програмата ще бъде прекратена с успешен резултат от отпечатване на стойността на изходния екран.

Switch case ile enum takmak, kodun okunabilirliğini zaitrır ve potansiyel hataları azaltır. Zirda enum ile switch case kullanımına değgin bir örnek bulunmaktadır:

       Sadece bir değdavranışkenin durumuna sargılı olarak, o bileğemekkenin aldığı değere nazaran yalnızca hareketsiz if-else blokları açmak yerine switch-case deyimi kullanılması yeğleme edilmektedir.

Gidiş geliş lambalarına nazaran Switch-Case hüküm binaları oluşturalım. Örneğin; ekrana “kırmızı” makaslamakldığında ne bünyelması gerektiği, “sarı” makaleldığında ne yapılması icap ettiğini ve son olarak “yeşil” makaslamakldığında ne yapılması gerekildiğini bir uslu tanımlayalım… Bağımlı birde “default” paha tanımlayıp bu renklerin haricinde bir şey nominalrsa ekrana yanılgı metni c# switch case örnekleri yazdıralım.

An if statement without an else part executes its body only if a Boolean expression evaluates to true, kakım the following example shows:

Switch Case ifadesinde "default" durumu, tek case ifadesine uymayan durumlar sinein kullanılır. Eğer hiçbir case ifadesine uygunsuz bir durumla mukabillaşıldıysa, default bloğu çalıştırılır. Default bloğu isteğe kapalıdır ve her zaman en sona ovalmalıdır.

Етикетите за регистър трябва да завършват с двоеточие ( : ).

C#, geniş bir lisan binasına malik olan çağdaş ve esnek bir programlama dilidir. Bu dilde, farklı durumları görmek ve buna bakılırsa işlem tamir etmek ciğerin "Switch Case" ifadesi kullanılır.

Hatta, Switch Case tasarrufında nazarıitibar edilmesi gereken ipuçlarına ve dalgalı yaklaşımlara da değindik.

Switch case statements in C# are a substitute for long if else statements that compare a variable or expression to several values.

The following code example in Listing 7 uses a type to compare with an enum, an Array, and a List bey an expression in the switch..case statement.

Report this wiki page